31 October 2014

MAKUHUONEEN SEINÄN MAALAUS TIKKURILAN MAALILLA

Ei minusta ainakaan heti ole tulossa editojaa :) Voi jumpi jampi kun onnistuin tämän videon hävittämään peräti kuusi (!) kertaa. Noh eihän sitä opi kuin harjoittamalla ;) Tämä siis saa olla ensimmäinen testivideo mutta innostuin kuvaamisesta sen verran että eiköhän kohta tule toinenkin videopostaus itse makuhuoneen sisustamisesta. Eli kannattaa pysyä hollilla. 


Tiesin että haluaisin tummemman harmaan värin makuhuoneen päätyseinään. Mutta en kuitenkaan halunut maalata koko seinää tummaksi, joten päätin maalata vain puolet seinästä. Koska halusin lopputuloksesta himmeän valikoitui maaliksi Tikkurilan Joker Perusmaali. Sävyksi valikoin lopulta Tikkurilan omasta Pro Grey Väriviuhkasta sävy 1967. Hieman jännitti värin lopullinen sävy ja että se sointuisi hyvin yhteen keittiön päätyseinän kanssa. Lopputulos on kuitenkin juuri sitä mitä hain.

..hitsin vitsit kun tuo video yhtäkkiä halusi zoomata, noh ei kai se mitään haittaa ;)

29 October 2014

PIENI KURKISTUS SISÄLLE MAKUHUONESEEN



Hei murut!

Täällä ollaan päästy eräänlaiseen päätökseen. Makuhuoneen päätyseinä on saanut uutta väriä ja hupshei sai koko huone pienen kasvokohotuksen ;) Itse olen todella innoissani tästä pienestä muutoksesta. Jo oli aikakin!

Mutta jotta en paljasta liikoja tässä pientä esimakua tulevasta. Olen muuten koko päivän yrittänyt opetella i-movin käyttöä, mutta ei se ihan niin helppoa ole. Jonkinlaista viedota voin kuitenkin luvata tästä muodonmuutoksesta. 

Oma musru odottaa jo salille pääsyä joten pitää pakata kimpsut ja kampsut mukaan. 

Nähdään!

28 October 2014

VOIMAA AAMIAISESTA


Kylläpäs päivät ovat taas rientäneet. Ikävä on ollut blogia mutta toisinaan lupasin itselleni että tämän uuden alun myötä en myöskään stressaa siitä etten ehdi tai huvita bloggaila joka ikinen päivä. Viikonloppu meni suuressa sumussa ja oli henkisesti erittäin raskas. Onneksi sain viettää koko sunnuntain ulkoilmassa Turunmaan saaristossa, jossa hetkellisesti sai sielu levätä vaikka kiire sielläkin oli paikasta toiseen. Aina ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan ja toisinaan parempi niin. Kuitenkin sitä joskus haluaisi pystyä vaihtamaan saappaansa toisen rakkaan puolesta ♡


Jotta päivä kuitenkin lähtisi paremmin käyntiin on kunnon hyvä aamiainen pakko saada. Omaksi hyväksi todetuksi lemppariksi on noussut kaurapuuro pakastemustikoilla (näin ei-sesonki aikana) ja raejuustolla. Pitää vatsan ja mielen tyytyväisenä. Selailin muuten tänä aamuna tuoreen H&M Home Holiday kuvastoa ja täytyy myöntää että pieni joulufiilis sisustuksen suhteen nousi myös tällaisella ei- niinkään- jouluihmisellä. Olen sen ennenkin maininnut mutta täytyy taas todeta että Henkka Maukka on todella osannut taas kerran tuoda markkinoille mielenkiintoisia ja mielyttäviä sisustustuotteita budjetti hintaan. Itse ajattelin ainakin käväistä jälleen kerran heidän sisustusosastolla ostoksilla.   

Seuraavaksi onkin luvassa makkarin maalausoperaatio. Siitä lisää kunhan saan projektin loppuun asti viety ;) Maalaus on muuten ihanan terapeuttista puuhaa. Suosittelen mikäli mieltä muuten painaa :)

Mukavaa tiistaita!

22 October 2014

LEMPI KUVAKULMA OLKKARISSA


 
Pidän tällä hetkellä niin paljon tästä näkymästä.
 
Oliivipuu harmaassa ruukussa vitivalkoisessa sisustuksessa. Toivon niin että saan pidetty tuon ikivanhan puulajin henkissä talven yli. Kaikki neuvot ja vinkit otetaan mielellään vastaan ;)
Kesällä muuten maalasin tuon normi punasaviruukun Kalklitr Winter primo kalkkimaalilla.  Lopputuloksesta tuli juuri sitä mitä hainkin, betoniruukkumainen. Olen ihan koukussa tuohon maaliin mutta valitettavasti meidän 60 neliössä ei riitä seinäpinta-alaa johon voisin käyttää kyseistä mallia kun haluan että yleisilme pysyy valkoisena.
 
 
Kaikki Turkulaiset hoi.
Olettehan huomanneet että Finnish Design Shop järjestää Ystävänmyyntipäivät tulevana viikonloppuna heidän keskusvarastossaan Iso-Heikkilässä. Itse ajattelin piipahtaa heti lauantaina mikäli mukaan tarttuissi jotain mukavaa ja haluttua. Nähdään ehkä siellä :)





20 October 2014

ETEINEN AIKOJEN ALUSSA



 

 
Selailin läpi ensimmäistä blogiani jonka laitoin pystyyn 2010. Nykyään blogi on suljettu mutta omasta mielestä on kivaa käydä aina välillä selailemassa kuvia ja ihmetellä miten elämä ja koti on muuttunut vuosien varrella. Hyvässä ja pahassa :)

Kun muutin nykyiseen asuntooni sisustin sen hyvinkin romanttisesti sillä edellinen kotini oli myöskin ollut romanttinen enkä tämän takia omistanut minimalistisiä tai skandinaavisia huonekaluja, valaisimia, sisutusesineitä tai astioita. Kaikki esineet olivat enemmän tai vähemmän kurvikkaita ja koristeellisiä.

Tuosta koristeelisuudesta ja romantiikasta ollan päästy jo pikälle mutta edelleenkin meiltä löytyy kohtia jotka ovat vähän liian koristeelisia minun makuuni.
Eteinen on se ainut huone joka on pysynyt kaikkeista minimalistisena vuosien varrella, vaikka täälläkään ei enään tältä näytä :)


 
Muuton E27 valaisin taitaa olla ensimmäinen minimalistinen valaisin jonka aikoinaan hankin ja tuosta valaisimesta se inspiraatio lähti ryhtyä sisutamaan omaa kotia skandinaaviseen minimamalistiseen suuntaan.
 
Alla oleva vaate/hattuhylly löytyi asunnosta ennestään ja siitä pidin todella paljon. Pari vuotta takaperin rempattiin eteinen ja tuo hylly sai poistua ison säilytyskaapin tieltä. Hylly on tällä hetkellä vintillä säilössä ja toivon että saisin sen seuraavassa kodissa käyttöön.

 
Näitä kuvia katsellessani tulee jotenkin haikea olo, vaikka en todellakaan kaipaa entistä eteistä sillä nykyisessä on runsaasti enemmän säilytystilaa ja valoa. Ehkä kaipuu johtuukin enemmän elämänvaiheesta jota tuolloin elin. Uusi asunto, uusi elämänvaihe ja uudet tuulet jotka puhalsivat :)


19 October 2014

MARMORI

 
Marmori.

Kivilaji jota on suosittu rakentamisessa ja sisustamisessa jo antiikin ajalla. Kivilaji josta joko pidetään tai ei. Marmori oli viimeksi suuressa suosiossa 60-luvulla jonka jälkeen kiven suosio laski. Tänä vuonna on marmori noussut taas suureen suosioon ja kivilajista joutuu maksamaan kivan summan. Itse olen onnistunut löytämään kirppareilta marmorikulhoja sekä kynttilänjalkoja muutamalla eurolla. Tarjonta marmoriesineistä alkaa ollemaan yhä heikompi kirpareilla kun taas parisen vuotta takaperin tuntui ettei muuta löytynytkään. Niin tämän antiikin suosituin kivilaji on taas suuressa suosiossa.



18 October 2014

OMA OMENAHILLO





Tämä syksy on ollut hyvä  omenavuosi. Sato on ollut runsas ja suurin osa omenoista on valitettavasti joutunut suoraan kompostiin. Tai noh, näin ainakin äitini on kertonut. Kukausi takaperin tein ensimmäisen 3 litran satsin omenahilloa. Se ei kumminkaan kestänyt montaa viikkoa joten alkuviikosta keitin toisen isomman satsin. Tällä hetkellä tulee aamupuuro nautittu omenahillon ja raejuuston kera. Ja voi taivas kuinka hyvää tämä kombo onkaan. Kaurapuuro on ihan must joka aamu ja niinä aamuina jolloin ei ole puuroa tarjolla jää vatsa kurnimaan. Toivottavasti tällä satsilla pärjätään ainakin jouluun asti mutta varmuuden vuoksi pitäisi varmaan keittää kolmas satsi talviomenista. 

17 October 2014

MAKUHUONEESSA JUURI NYT







 
Niin kuin aikaisemmin mainitsin iskee minuun aina syksyn tullen kunnon sisustusvimma. Paikat pitäisi laittaa kokonaan uuteen uskoon siten että saa vetää remonntireiskan pöksyt päälle ja vasaran toiseen käteen. Tällä kertaa ajattelin freesata makkarin isommalla kädellä. Makuhuone on omasta mielestä meidän viimestellyin tila mutta nyt tämäkin tila kaipaisi jotain uutta. Moneen otteeseen olen miettinyt että rakentaisin sängynpäädyn joka viimestelisi kokonaisuuden mutta vieläkään en ole saanut tätä projektia aikaiseksi.
 
Viime vapailla siirsin Ikean Hemnes laatikoston olkkarin puolelle ja yhtäkkiä tilaa oli makuhuoneessa reilusti enemmän. Hayn Loop-stand mahtui vihdoin ja viimein makkarin puolelle, jonka mies valtasi omaksi. Noh parempi että kauluspaidat vihoin ja viimein roikkuvat kauniisti esillä, lattialla lojumisen sijaan. Vaikka miellän vaaleat tyhjät tilat kodin sisustuksessa tuntuu tämä huone tällä hetkellä todella tylsältä ja paljalta.
 
Viime perjantaina Tikkurilan tuotekoulutuksen jälkeen innostuin jälleen sen verran maaleista ja varsinkin tehostemaaleista että mieli tekisi sutaista jotain radikaalista seiniin. Ensi vapailla taidanpa siis kurvata lähimmän maaliliikkeen kautta hakemassa maaliväriä ja sutaista seinät uuteen uskoon. 

15 October 2014

SYKSYN SISUSTUS MIETTEITÄ


Viime päivinä on tullut poltettu kynttilöitä urakalla. Se jos mikään on varma syksyn merkki. 
Minulla oli isot visiot tälle vapaalle viikolle, mutta jostain kumman syystä en ehtinyt tehdä puoliakaan. Noh onneksi on puuhailtavaa seuraaville vapaille myös ;) 

Viime viikolla olin Tikkurilla heidän materiaalikoulutuksessa ja mukaan tarttui paljon uusia ideoita. Sain myös vuokraemännältä vihreätä valoa makkarin seinien päivitykselle eli sellainen urakka olisi ensi vapaille tiedossa ;) Ennen kuin uutta ilmettä ryhdytään paiskimaan otin aamupäivän hämärässä (voi kauheata kuinka valokuvaus on tästä eteenpäin haastavaa) muutaman kuvan tämänhetkisestä makuhuoneesta. Siellä ei ole paljonkaan tapahtunut viime vuosina joten jo olisi aikakin. Enemmän kuvia makkarista siis heti kun saan kuvat käsitelty :) 

Ihanan syksyistä keskiviikkoa.

13 October 2014

VAAHTOKAHVI





Se ei ole mikään salaisuus että haalin kahvia ja varsinkin kahvihetkiä. Minulle paras tapa pysähtyä hetkeksi arjen ja työn kiireistä on juuri pitämällä pienen kahvitauon. Fika - niinkuin ruotsalaisittain sanottaisiin. Olen jo pidemmän ajan haaveilut omasta espressokeittimestä jossa olisi myös vaahdotin, - mutta koska olen ainoa meidän taloudessa joka nauttisi kahvin muulla tavalla kuin perinteisesti Mocca Masterilla keitettynä, on hanke kariutunut siihen. 

Päätin kuitenkin että satsaisin maidonvaahdottimeen jotta voisin nauttia normi maitokahvini hitusen "hienommin". Ikean parin euron (!) vaahdotin on nyt ollut muutaman kerran käytössä ja täytyy todeta että toimii. Kahvini maistuu nykyään hieman paremmalta ♡ 

9 October 2014

RETROTUOLIT, OSA 2



Ajattelin että olisi aika ottaa pieni katsastus mihin asti olen tullut retrotuolien entisöinnissä.
Ensimmäisenä tietenkin oli luvassa purkutyöt. Kaksi tuolia purkasin palasiksi ja sääästin kaikki ehjät osat. Toisin sanoen säästöön jäi puuosat sekä ruuvit :) Sisusta oli sen verran huonossa hapessa että kaikki joutui isoon jätesäkkiin. 
Purkutyöhön kannattaa kuitenkin varata kunnolla aikaa. Itselläni meni loppupelissä yllättävän paljon aikaa yhden tuolin purkaamiseen (noin 3h/tuoli). Ennen kun aloin purkaamaan tuoleja kirjasin ylös kaikki mitat jotta varmistaisin että "uudet" tuolit vastaisivat vanhoja. Varsinkin istuinkorkeus kannattaa mitata, jos vaan pystyy. Näiden tuolien kohdalla istuinosa oli sen verran painautunut että tarkkaa korkeutta en saanut, mutta pystyin arvioimaan missä alkuperäinen korkeus on voinut olla. 
Itse purkuosuudessa kannattaa ottaa muistoon tarpeeksi monta kuvaa eri purkuosioista jotta kokoamisvaiheessa muistaisi paremmin mihin mikäkin osa tulisi tulla. Itse kuvasin omalla kännykällä aina kun muistin, sillä kunhan pääsin kunnolla vauhtiin meinasi kuvaaminen jäädä unholaan. Purkuvaiheiden kuvat auttoivat myös huomattavasti kun kävinä hankkimassa uudet sisustat erikoistavarakaupasta (siitä enemmän toisessa postauksessa).



Kun olin saanut kaikki osat irti merkkasin ne maalarinteipillä jotta oikea osa tulisi loppupeleissä oikeaan paikkaan oikeaan tuoliin. Kaikki ruuvit ja mutterit tietenkin myös talteen :)
 Toisesta, parempikuntoisesta tuolista, otin myös talteen verhoilun ja voimapahvin jotta en tarvitsisi myöhemmin itse kaavailla verhoilukaavioita. 

Loppupelissä en tarvinnut kovinkaan erikoisia työvälineitä purkutyövaiheessa, vaan kotoa löytyi melkein kaikki entuudesta.


Kunnon hanskat ja hengityssuoja on ihan ehdoton sillä irtopölyn määrä on ihan käsittämätön. Itse purkuhommissa tuli ensimmäisenä käytetty ruuvimeisseliä ja jakoavainta (puuttu kuvasta). Verhoilu oli niititetty kiinni runkoon ja niittien poistamiseen käytin yksinkertaista niitinnostajaa (punavartinen) sekä yhdistelmäpihdintä. Niittien poistoon meni myös eniten aikaa, varmasti se pari tuntia ja voin jo suositella että kannataa panostaa kunnon niitinnostajaan niin pääsee helpmmalla ;) Itsellä oli käytössä halppis ja yksinkertainen versio. Puukolla irrotin kankaan sekä vaahtomuovin niistä kohdista johon se oli liimattu kiinni. Lopuksi hiosin kaikki puuosat hiekkapaparilla (80 & 120) ja vahasin Osmo color puuvahalla, josta enemmän seuraavassa postauksessa. 
Purkutyöt ovat varmaan aina se kamalin osuus, mutta huolellinen purkutyö edesauttaa kunnostustyötä. Kunnolliset työkalut tekevät hommasta helpomman ja mielekkäämmän. 
Jos jäi vielä jotain hampaankoloon, niin kysykää :)

7 October 2014

HULLUT TÄRPIT

o



Minä kuulun niihin jotka selaa Stockmannin Hullujen Päivä kuvaston läpi monen monta kertaa ja joka ryntää heti seiskalta keskiviikkoaamulla tavarataloon. Hullu? Aivan varmasti. Mutta jokin noissa päivissä vaan kiehtoo. Enään en varsinaisesti osta tolkuttomasti tavaraa kuin joskus vuosia sitten. Mutta jos jokin tuote jota olen pidemmän aikaa tarkkailut on tarjolla tartun kyllä tilaisuuteen. Muutama joululahja tulee aina myös ostettu (kalsarit perhen miehille) kuin myös hiuslakkaa - muuten pidän vain siitä että voi kierellä ympäri ja hypistellä tavaroita. 

Heti aamupäivällä on yleestä väljempää ihmismassassa joten siksi myös suosin Hulluja Päiviä het aamusta. Tänä syksynä tarjolla on kivasti myös sisustusesineitä. Yllä omat suosikit. 

Kiinostaako teitä Hullut Päivät tai kierättekö STockan kaukaa näinä päivinä?

SIIVOUSTA JA OLESKELUA



Täällä sitä ollaan taas. Kotona. Aamupäivä meni nukkuessa ja uusia voimia keräilessä. Asunto oli jälleen kerran kuin kaatopaikka (isäntä osaa ottaa "poikamieselämästään" kaiken irti :)) joten ensimmäisenä tartuin imurin varteen ja järjestelin paikkoja. Isäntä ei siivoa yhtä innokaasti kuin meikä, joten luulen että hän on vuosien jälkeen oppinut että on turha edes yrittää siivota kotia ennen kuin minä palaan meriltä vapaille. Useimiten tartun samoin tein imurin varteen oli koti siisti tai ei. 

Siivoaminen on omasta mielestäni todella terapeuttista jota mielelläni teen juuri raskaan työvuoron jälkeen. Tällä kertaa siivouspalkinto olikin mieluisa sillä postilaatikosta oli työpassin aikana ehtinyt pudota jopa kolme (!) uutta sisustuslehteä. Itse tykästyin erittäin paljon uusimpaan dekoon

Ajattelin vielä palata illemalla pienellä Hullujen Päivä-postauksella. Tällä kertaa keltaisilta päiviltä löytyy omasta mielestäni mukavasti tarjontaa kodin sisustamiseen. Omat sisustustärpit siis vielä myöhemmin.