27 June 2016

DRÖMMAR I LINNE






För tillfälle vägrar jag att sova i andra lakan förrutom linnelakan. Det är något speciellt med linne. Dessa skrynkliga lakan som ser bäst ut just skrynkliga. Känslan mot huden som är på samma gång grov och len.

Kodin1 hade 40% på alla lakan så jag var helt tvungen att hamstra åt mig några nya sett och nyanser i linne *heh* För övrigt så kan jag rekommendera H&M och Annos linnelakan. Helt klart de bästa setten jag testat.

26 June 2016

23:35


Sommar och ljusa nätter <3

Jag hör till dem som inte måst sova i ett mörkt rum. Sover precis lika bra, om inte bättre, när det är ljust. Det Bäst jag vet är att vakna till att solen gassar i ögonen och har tagit över hela rummet.

Tack midsommar - tack den vackra sol(ned)gången. Med fulladdade batterier går vi igen mot mörkare dagar...


23 June 2016

LUPINER









En riktig trevlig torsdag och början på midsommar.
Själv kommer jag att spendera högtiden ute på sjön i jobbets tecken. Men nästa vecka så börjar den efterlängtade sommarsemestern, så månne man inte klarar sig :)


Innan jag åkte på jobb var jag och plocka en stor bukett med lupiner. Har alltid tidigare avskytt denna ståtliga blomma. Men nu har jag sakta och säkert  lärt mig tycka om denna ståtliga växt. Dikkanter är speciellt vackra då de är täckta med lupiner. Påminner mig om somrarna uppe i mellersta Finland <3


19 June 2016

UTE PÅ TERASSEN






Alltså jag fullkomligt Ä L S K A R färg. 
Tänk om allt skulle vara svartvitt eller jämngrått. Hur tråkigt skulle inte det vara i slutändan? 

Okej, jag medger att svart, vitt och grått är mina favoritfärger - men det finns så många nyanser av dessa "trista" kulörer och för ens välmående så behöver vi också andra färger i vår omgivning. 
Det jag egentligen vill komma fram till är väl att det är så dunderänkelt att piffa upp gammalt och trist med lite färg. Plötsligt har man åstadkommigt något helt nytt. 

Nu har vi fått även terassen färdig. Förlängde terassen och olja in hela köret i en härlig svart kulör -denna. Staketet fick i samma väva en omgång den med, fast med vit färg. Skura även som en tok vår del av husets fasad och stuprenna (trodde aldrig att det skulle bli så vitt och rent med lite vatten och tvål). 

Tillnäst skall denna del inredas. Så jag längtar!

---

Och har helt glömt att meddela att Small Deco Love är nu en del av Åblogit. Så alla inlägg kommer även upp på deras hemsida och banner hittar ni till höger. Är så lycklig och glad att få vara en del av denna härliga familj. 

16 June 2016

MÖKKIELÄMÄÄ


Viime vuoden loppukesästä äiti meni ja osti mökin itselleen ja perhelle. 
Lapsuudenkesät ollaan aina vietetty äidin kanssa mökillä. Ensimmäiset kesät vietettiin Keksi Suomessa isovanhempien mökillä jonka jälkeen vanhempani vuokrasivat yli kahdenkymmenen vuoden ajan mökin Turunmaan ulkosaaristosta. 

Varsinkin äiti on aina haaveillut omasta mökistä ja viime vuonna hän meni ja osti mökin, hieman yllättäen, vuokramökin viereiseltä saarelta. Kahdenkymmenen minuutin venematkan päässä. Täältä ei löydy minkäänlaisia mukavuuksia. Jopa kaivo puuttuu.   



Tontilta löytyy kuitenkin hyväkuntoinen hirsimökki ja rannan ääreltä saunatupa. Sanomattakin täällä riittää paljon tekemistä ja pari viimeistä päivää olen viettänyt äitini kanssa maalauspuuhissa. 

Pienen alkushokin jälkeen alan pääsemään vauhtiin. Miten piristävää ja mukavaa onkaan sisustaa ja häärätä omalla pienellä saarella - ilman mukavuuksia. Sielu ja mieli lepää - ja sosiaalinen media joutuu jättämään.





Varmasti tulen jakamaan enemmän kuvia täältäkin kunhan saadan paikkoja kuntoon :)
Tänä kesänä tullaan maalaamaan ainakin saunamökki ja huussi kunnostetaan uuteen uskoon. Loppukesästä porataan kaivo joten sen jälkeen ei enään tarvitse tuoda käyttövesi mantereelta. 

Saaristo, meri ja mökkielämä kuuluu meidän kesään. Ja nyt ihan omalla saarella, omassa mökissä.




4 June 2016

ITSETEHTYÄ JA KERÄTTYÄ




 Amppelit ovat kovin in tällä hetkellä, joten en malttanut itse olla tekemättä oman yksilön. Itse solmin amppelini vanhan Karhupurkin ympärille ja kävin takapihan metsästä poimimassa kukkia siihen.
Pimeän tullen voi kukat heittää muualle ja purkkiin laittaa vaikka kynttilän palamaan.

Ai että kuinka kevät ja kesä on saanut aivan uuden merkityksen oman pienen pihan myötä.