27 January 2016

PROJEKTI RAPPUSET

Reactions: 

Tadaa!!

Siinä ne nyt olisivat. Kunnostetut rappuset. Tämä projekti on ehdottomasti ollut se kaikkeista tylsin ja työläin osuus koko remontin aikana. Ei ehkä ihme että sitä tuli lykätty koko ajan eteenpäin, mutta nyt ne ovat vamiit. Tain noh, kaiteet pitää viellä kertalleen maalata ja listat kiinnittää paikoilleen ;) Ainahan sitä keksii jotain viilausta mutta ajattelin kuitenkin julistaa että tämä projekti on vedetty yli "to do-listalta" 

Muistatteko enään miltä rappuset näyttivät aluksi?


Jo kun kävimme asuntoa ensimmäistä kertaa katsomassa totesimme molemmat heti että rappuset tulisi ainakin maalata. Ne olivat siinä vaiheessa jo nähneet niin paljon elämää, eikä kellastunut tammi saanut myöskään ihastusta aikaiseksi - päinvastoin. Rappusten kaiteet oli jossain vaiheessa saanneet valkoista maalia ylleen mutta sekin oli aikansa nähnyt. Kaiteet oltaisi haluttu vaihtaa kokonaan lasikaiteiksi mutta kun budjetti oli jossain vaiheessa ylitetty rajusti luovuttiin siitä ajatuksesta, ainakin toistaiseksi. Hionta jaa uusi maalikerros sai riittä. 

Ensimmäisen hionnan jälkeen tulikin ajatus että valkovahattaisin rappuset maalin sijasta jolloin ne sointuisivat paremmin yläkerran parketin kanssa. Paremman selvittelyn jälkeen totesimme että vahaminen vaatisi kunnon koneellisen hionnan. Taloudellisistä syistä kumosimme tämänkin ajatuksen ja tyydyttiin pelkästään maalamaan rappuset. Maaliksi valikoitui Tikkurilan Valkoinen Betolux Akva. Ennen maalikerrosta rappuset hiottiin ja maalattiin Tikkurilan Multistop erityispohjamaalilla jottei puun uteaineet kulkeutuisi maalikerroksen läpi. Kaiken kaikkeaan maalikerroksia tuli viisi ja aikaa meni tasan viikko. Kaksi kerrosta pohjamaalia ja kolme kerrosta Betoluxia.





Ei varmaan tarvitse sanoa että olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen. Rappukäytävästä sekä alakerran eteisestä tuli paljon valoisampi ja viihtyisämpi. Jossain vaiheessa pitää myös vaihtaa alakerran parketti samaan valkolakattuun saarniparkettiin kuin yläkerrassakin on. Toiseksi viimeisestä kuvasta näkyykin hyvin kuinka saarniparketti sopii paremmin näiden valkoisten rappujen rinnalle. 

No comments:

Post a Comment