23 March 2016

H495 HARSO

Reactions: 

Nämä kuvat latasin tänne jo eilen mutta kun en saanut tekstiä tuotettu jäivät ne julkaisematta. Viime viikolla suti lensi ja makuhuoneen seinät saivat hieman lämpimämmän sävyn ylleen. Olematta liian päällekäyvä. Makuhuoneen tunnelma muuttu kerta heitolla kotoisammaksi kun seinät saivat uuden sävyn ylleen. Olin jo pidemmän ajan (asunnon ostohetkestä saakka) etsinyt ja sulatellut sävyä mielessä. 

Halusin löytää harmaan sävyn joka ei olisi liian tumma mutta selkeästi toisi kontrastia valkoiselle - kuitenkaan olematta liian sininen tai vihreä. Tikkurilan Tunne Värikartasta olin aikaisemmin tarkastellut väriä H495 Harso mutta tuumannut että se olisi liian vihertävä. Toinen vaihtoehto oli joko Tunne Värikartan G500 Bungalow tai Deco Grey värikartan 1936. Lopulta päädyin Deco Grey värikartasta olevaan 1936 kunnes näin Turun Rakenna & Sisustusmessuilla Bo Lkv messuosaston seinien sävy. Sävy oli täydellinen ja minä myyty. 

Kotiin päästyä kaivoin pienen värikortin taas esille ja kiinnitin sen eri puolelle huonetta. Tarkkailin sitä eri paivänaikaa  eri valonsävyssä. Kun mieskin piti sävyä kelpovärinä pyöräilin rautakauppaan josta mukaan sain purkillisen väriä - H495 HarsoSävy on hauska sillä riippuen valosta se taittuu sopivasti vihreään tai siniseen olemalla kuitenkin harmahtava. Seinävalaisimet ovat seuraava ongelma sillä nykyiset eivät enään istu kivasti kokonaisuuteen sillä ne uppoavat seinään. Ajatus olisi löytää messinkiset retrovalaisimet, katsotaan kuinka pitkä aika niiden etsinnässä menee. 

Noita unisieppareita on nyt tullut tehty aikamoinen läjä. Seinäpinta-ala alkaa käydä pienksi meillä joten ehkä pitäisi laittaa muutama vaikka myyntiin :) 


No comments:

Post a Comment