26 October 2016

MY WORK: CORKY THINGS - I LOVE ME MESSUT

Reactions: 

Viime viikolla Helsingin messukeskuksessa järjestettiin vuosittaiset I Love Me messut. Itse en valitettavasti päässyt itse messuille mutta keskiviikkona kävin pystyttämässä Corky Things- verkkokaupan messuosaston.
Yrityksen omistaja, Annika pyysi minua jo keväällä suunnittelemaan verkkokaupalle messuosasto syksyn messuja varten. Enhän minä voinut kieltäytyä tästä, sillä onhan messuosaston suunnittelu yksi unelmien täyttymys. 

Ihailen Annikaa suunnattomasti siinä kuinka hän päättäväisesti pystytti verkkokaupan vuosi sitten. Uskalsi ja uskoi että korkki materiaalina kiinnostaisi myös suomalaisia kuluttajia muussa muodossa kuin perinteisissä pannunalusissa, muistitauluissa ja viinipullonkorkeissa. Niinkuin nimikin antaa ymmärtää, keskittyy verkkokauppa Corky Things myymään Portugaalissa valmistettuja korkkituotteita. Aluksi valikoima koostui lähinnä upeista ja omaperäisistä korkkilaukuista, salkuista ja lompakoista jonka jälkeen valikoima on täydentynyt myös sisustustuotteilla ja seinäkorkeilla. 


Korkki materiaalina on ollut tapetilla viime vuodet, varsinkin sisustuksessa. Suomessa korkkitarjonta on kuitenkin pysynyt suhteelisen rajoitettuna, joten uskon että kysyntää tämän kaltaiselle putiikille löytyy. Laukut ovat erittäin kestäviä ja kevyitä, erinomainen vaihtoehto esimerkiksi nahkalaukulle. Itseltäni löytyy Iso Trip Bag joka on ollut ahkerassa käytössä koko vuoden. Laukku on super kevyt, painaa muutama sata grammaa, mutta siihen mahtuu järjetön määrä kamaa - mitä mainioin kaveri viikonloppulomalle.


Nettikaupan uusimmat tulokkaat ovat korkkirullat ja seinäkorkit. Leveät korkkirullat ovat metrin levyisiä ja paksuus 2mm - 5mm välillä. Messuosastolle päädyttiin kiinnittämään yhden 2mm paksuuden vuodan messusosaston seinälle. Korkkirullat ja laatat kiinnitetään normaalisti liimalla seinään tai alustaan mutta messuosastolla jouduimme tyytymään teippiin. Hyvin kuitenkin korkkivuota ja laatat pysyivät kiinni, vaikka pieni pelko oli että ne tipahtaisivat alas.
Yllätyin positiivisesti varsinkin siitä kuinka mielyttävää oli leikata  2mm korkkirullaa  tavallisilla saksilla. Tästä voisi hyvin askarella yhtä sun toista. Heikompi puoli oli kuinka hauras rulla on joten en heti suosittele 2mm rullaa pystytettäväksi seinälle vaan mieluummin 5mm paksuutta.  Ohuimpia 2mm ja 3mm korkkirullia hyödyntäisi enemmin kaappien, ovien ja muun päällystyksessä.


Korkkilevyjen ja laattojen paksuus on rulliin verrattuna paksumpaa (5mm & 8mm) joten nämä eivät halkeileet ollenkaan asennusvaiheessa.Korkkilaatat ovatkin hauska ja persoonallinen vaihtoehto seinäpinnalle ja näitä voi hyvin myös käyttää pienempään tilaan akustiikkalevyinä. Itse ihastuin ehkä eniten eläinhahmoihin, jotka ovat oikeastaan pannunalusia. Itse näin kuitenkin heti nämä lastenhuoneen seinällä sisustuselementetinä. Eläimet myydään "värittöminä" mutta näitä voi hyvin maalata esimerkiksi askarteluvärillä tai kalkkimaalilla omanlaiseksi. Lisättäkööt että nämä kuvat otin heti messuosaston pystytyksen jälkeen jolloin olin juuri liimannut kyseiset eläimet korkkirullaan, joten teipit poistettiin tietenkin ennen messujen alkua :)
Tämä oli erittäin mielyttävä projekti ja ilmoitinkin että tulen varmasti hyödyntämään korkkirullia ja laattoja jollain tapaa omassakin kodissani.
Mikäli kiinnostuitte tuotteista kehotan teitä kurkkamaan paremmin Corky Things omille sivuille.


TallennaTallenna

2 comments:

  1. Mielenkiintoisia tuotteita! Ja tosi kiva lukea tälläisesta työstäsi, hienoa! Kivan näköinen osasto! Sama täällä, ihailen ystäväsi rohkeutta ja päättäväisyyttä yrityksen suhteen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mukava kuulla että oli kiinostavaa :) Tällaiset keikat ovat ihan parasta suolaa minulle :)

      Delete