14 January 2018

FREDAGSBUKETT 2018

Reactions: 

Tänkte börja det nya året med lite egen trendspaning.  
Lyssnade tidigare på Billgren Wood podden där Elsa Billgren och Sofia Wood prata om trender och fenomen. Denna gång prata de om fenomenet fredagsbukett och vad de tror att kommer vara fredagsbukett trender i år.  Hur det har blivit ett fenomen och vad som är kommande trender när det gäller just fredagsbuketten. För några år tillbaka så var det ingen som prata om fredagsbukett. De enda snittblommor som fanns att få tag på var rosor och tulpaner och då var man tvungen att gå in till en blombutik för att få tag på dem. Men så börja vanliga matbutiker ta in snittblommor i små buketter och plötsligt var det mycket lättare att få tag på en bukett. För varje fredag som gick så öka bilder på snittblommor i bloggar och instagram och resten är historia :) 

Idag så räcker det inte att man köper hem en bukett med tulpaner utan det skall vara nåt mer speciellt. Eukalyptus har varit länge pop men sedan har vi sett hortensia, ranunke, nejlikor, pioner, "ängblommor", liljor, amaryllis, gerbera, kvistar etc.  
Följande trend inom det kommande året kommer vara silkesblommor om man frågar Billgren och Wood. Riktigt vilda buketter kommer också att hålla i ett tag men jag tror starkt på att följande trend när det gäller fredagsbukett kommer att vara gräsväxter och vass.
På fredag hade jag då fått för mig att jag skall ha vass på bordet ännu idag så det var bara att ta bilen och köra ner till stranden och plocka med sig. Så snyggt, billigt och lättskött :)

No comments:

Post a Comment