9 January 2015

PÖÖBEL

Reactions: 

Vuodevaihde vietimme avokin kanssa Tallinnassa. Itse en ole ajemmin käynyt kaupungissa tai maassa, joten mukavaa oli päästä ihan ulkomaille muutamaksi päiväksi ;) 

Vanhasta kaupungista en ollut ajemmin kuulut kuin hyvää joten tämä kaupunginosa ei ensikertalaista turistia yllättänyt. Kaunis ja viihtyisä jopa räntäsateessa. Mikä minua kuitenkin yllätti positiivisesti oli virolaisten ystävällisyys - varsinkin nuorempi sukupolvi kohteli meitä joka paikassa mitä suurella sydämellä ja ystävällisyydellä. 

Hotellimme läheisyydessä sijaitsi eräs aika helmi ravintola. Ulkopuolelta puutalo muistutti enemmän Peppi Pitkäossun Huvikumpulta mutta sisäpuolelta kuoritui mikä ihanin ja viihtyisin ravintola Pööbeli.Pööbel, ravintolapubi, oli kuukausi ajemmin avautunut ja mikä ravintola tämä olikaan. Ensimmäinen tunti meni tiloja tarkistellen ja ihaillen. Vielä en ole astunut ravintolaan jossa olisin kokenut niin suurta mielihyvää kuin astuessani Pööbeliin. Raakapuu, metalliosia teollisuudesta, valkoiset laatat tiililadonalla, kirjahyllyt jotka pursuivat vanhoista  kirjoista sekä mustalla liitumaalilla maalattu katto joka täyttyi erinlaisilla kuvilla ja kirjoituksilla. Kakluunissa rapisi tuli ja myyjä joka esitteli ravintolan viinikaappista erikoisviinejä asiakkaale. Ei kai tarvitse erikseen sanoa että tunnelma oli käsinkosketeltavaa ja niin harmoonista. 

Virolaisia oluita oli tarjolla vaikka millä mitalla. Suosittelen kokeilemaan Blond Munk ja Must Nunn  sekä ruokalistalta maksapihvejä. Nom, nom! 

Jepp, tässä paikassa viihdyttiin - moonta tuntia ja seuraavana päivänä oli pakko käväistä uudemman kerran ;) 


No comments:

Post a Comment