14 August 2015

YLÄKERRAN LÄHTÖTILANNE

Reactions: 
Lähtötilanne.. 





Moni on kysellyt kuvia meidän uudesta asunnosta ja remontin edistymisestä mikä onkin mukava kuulla. Tässä olikin muutama kuva lähtötilanteesta. He jotka eivät vielä tiedä on kyseessä vuonna 1987 rakennetusta rivitalohuoneistosta kahdessa tasossa. Päätimme heti ensiesittelyn jälkeen että mikäli saamme asunnon omaksi laitamme yläkerran heti uusiksi, mikäli kylpyhuoneesta ei löydy kosteusvaurioita. Kun kosteusmittaukset oli tehty ja mitään hälyttävää ei löytynyt alkoi remontin suunnittelu. 

Meillä oli molemmilla selkeä kuva siitä mitä haluaisimme. Valoisaa ja avaraa tilaa.  Koska tilanjako ei ollut kaikista optimaalisin eikä vastannut meidän visiota päätimme purkaa keittiön lisäksi kaikki väliseinät. Keittiössä ei sinällään ollut mitään vikaa paitsi ettei se mielyttäny meitä kumpakaan. Myös se että keittiö sijaitsee asunnon pohjoispuolella teki sen hyvin pimeäksi kun valoa ei päässyt tarpeeksi sisälle. Ja juurikin tuosta piemästä ja ahtaan tuntumasta halusimme eroon.

---

Flera har frågat efter bilder på lägenheten och renoveringen, vilket är kul att höra. Och här var utgångsläget. 
För dem som inte vet har vi köpt en 1987 byggd radhuslägenhet i två plan. På övrevåningen finns köket och vardagsrummet placerat samt ett litet sovrum och toalett. Redan efter första visning bestämde vi, ifall vi då får lägenheten, för att renoverar hela övrevåningen direkt. Detta då ifall det inte hittas fuktskador i badrummet för annors skulle vi vara tvugna att ta den renoveringsbiten först. När fuktmätningen var gjord och inget alarmerande hittades började vi planera renoveringen av övrevåningen. 

Vi hade båda (ja faktiskt båda två :)) väldigt klar vision på hur vi skulle vilja ha det. Ljust, stort och öppet. Eftersom planlösningen inte var den mest optimala eller var lika med vår vision, bestämde vi oss för att riva hela köket och alla mellanväggar. Flera har undra varför vi bestämde oss för att ta ner köket när det var i bra skick och det var ju inget egentligt fel på det, men den föll inte i vårt smak. Inte det minsta. Och eftersom köket var placerad i norra delen av bostaden var den även väldigt mörk - och mörkt och trångt var det vi ville komma ifrån. 

No comments:

Post a Comment