20 December 2016

RAKKAIMMAT HUONEKALUT

Reactions: 

Luin taanoin artikkelin jossa käsiteltiin huonekaluja ja niiden merkitystä kotonamme. Kuinka tietyt huonekalut saavat jonkin erityisen paikan kotoa ja toiset pyritään piilottamaan parhaamme mukaan. Tietyt huonekalut peritään ja toiset hankitaan pitkän säästämisen tai etsinnän jälkeen. Sitten on myös ne rakkaat kappaleet jotka ovat seuranneet enimmäisestä asunnosta asti ja niitä joita on hankittu mahdollisesti matkoilta tai muuten vaan ulkomailta. Joukkoon mahtuu myös yksilöitä jotka olemme bonganeet kirppareilta, kadulta tai ystävän ullakolta. Joillakin on myös itsetehtyjä huonekaluja.
Jäin itse miettimään mikä tai mitkä huonekalut ovat minulle ne kaikkein tärkeimät ja miksi.
Tärkeimiksi kirisivät perintöhuonekalut. Senkki makuuhuoneessa ja 50-luvulta peräisin oleva liinavaatekaappi, joka muuten kuuluu miehen inhokki huonekaluhimme ja joka ei ole tainut näkyä ollenkaan blogin puolella :)
 Näiden jäkeen tulevat ehdottomasti olohuoneessa olevat nojatuolit jotka bongasin aikoinaan eräästä vanhaintavaraliikkeestä ja entisöin omin kättösin. Nämä tulevat varmasti kulkemaan elämäni kaikissa tulevissakin kodeissa ja toivin mukaan siirtyvät sen jäkeen seuraavalle sukupolvelle.

Löytyykö teiltä huonekaluja joista ette luopuisi?
2 comments:

 1. Todellakin on! Postasin niistä juttusarjan, 5 osaa otsikolla Huonekalu, jolla on tarina... viime helmi-maaliskuussa. Pari perittyä, täysunelma ja pari yllättävää löytöä, joista ei luovuta.
  Tykkään tuosta sängyn vieressä olevasta senkistä ja tuoleista kovasti. Hienoa työtä olet tehnyt! Missäs se liinavaatekaappi oli?
  Mukavaa joulua toivottaen, C

  ReplyDelete
 2. Ei vitsit täytyy käydä lukemassa juttusarjasi. Minusta on aina kiva kuulla kalusteiden tarinat ja miksi ne ovat omistajille rakkaita <3
  Täytyy kai jossain vaiheessa yrittää kuvata kyseinen liinavaatekaappi. Tällä hetkellä on niin pienessä paikassa että kunnon kuvakulmaa ei millään löydy :)
  Mukavaa joulua sinnekin :)

  ReplyDelete