13 January 2017

VUOSIKATSOMUS. MITÄ TULI TEHTY 2016

Reactions: 
Nyt olisi aika kelata taaksepäin ja tarkistaa mitä kaikkea tulikaan blogin puolella tehty kuluneen vuoden aikana. 

Tammikuussa tuli ulkoiltu ja nautittu talvisista keleistä. Lumen tuoma valoisuus oli tervetullutta pimeän joulukuun jälkeen. Uutta kotia oli ilo sisustaa. Raput saivat uutta maalia pintaan ja valoisuus rappukäytävässä tuplaantui.

Helmikuussa viimeisteltiin viimeiset päätylevyt keittiönkaappeihin sekä allastaso kiinnitettiin keittiörunkoon. Taidettiin myös saada tiskikoneen päällysovi kiinni usemman epäonnistumisen jälkeen. Hamstrasin myös viherkasveja ja tein muutaman löydön.

Maaliskuussa alkoi vihdoin ja viimein talviloma. Kotosalla vietin koko lomakuukauden "mitään tekemättä". Loman alkuun maalasin makuuhuoneen seinät Tikkurilan Harso sävyllä. Tuo postuaus oli myös vuoden googlatuin blogipostaus.
Makuhuoneesta siirryin tuulikaapin kimppuun  jossa seinät saivat samaa sävyä ylleen ja tilaan hankittiin myös kenkäkaappi josta löytyi tarpeeksi laskutilaa avaimille ja muulle pikku tillbehöörille sisään astuessa.
Innostuin myös askartelemaan unisieppareita.Huhtikuussa siirryttiin ulos. Takapihan vanha kukkaistutelma kaivettiin ylös ja uutta pengerystä alettiin rakentamaan. Tukeva ruokapöytä rakennettiin ja grilli oli lämpimänä melkein joka päivä.
Suursiivosin kodin ja toivotin kevään tervetulleeksi myös sisälle.
Piirsin pitkästä aikaa ja taittelin kirjatimantin

 Toukokuussa haaveilin erinäisistä kukkaistutuksista ja ihastelin omassa pihassa kesän tuloa. Taisin viihtyä ulkona enemmän kuin sisätiloissa mutta osasyy siihen oli jopa helteinen kuukausiKesäkuussa korkattiin mökkikausi avatuksi. Terassilauteet saivat ylleen uuden sävyn ja aita kerroksen maalia. Taisin myös täyttää koko kodin lupineilla.
Juhannus vierähti merellä. Töiden päätteeksi nappasin kuvan ehkä vuoden upeimmasta auringonlaskusta. Taisin seistä kannella tunnin verran ihastelemassa tyyntä ja rauhallista merta. Kuinka onnekas sitä onkaan kun oma työpaikka sijaitsee maailman kauneimassa ympäristössä ♡


Heinäkuu oli taas lomakuukausi ja reissun päällä oltiin puolitoista viikkoa. Ehdin piipahtaa lemppari sisustus- ja puutarhakaupassa Ruotsissa. Terassilla vietettiin suurin osa kotiajasta ja grilli kävi kuumana. Etupiha koki myös pienen muutoksen kun istutukset "nostettiin" ruukkuihin.
Mies yllätti myös kosimalla ja yhtäkkiä oltiin kihloissa.Elokuussa saapui sohva terasille. Takapihaelämä sai jatkoa ja sisälle ei tultu kuin vasta hämärän tullessa. Ystävä möi ihastuttavan 50-luvun yöpöydän jonka öljysin mattamustaksi. Makuuhuone alkoi olemaan kutakukin valmis, siellä kun oli paras Feng Shui ilmapiiri :)

Syyskuu alkoi ennen-ja jälkeen makkarikuvillaHabitaressa pyörähdin pari päivää jolloin tuli tavattu ja tutustuttu moneen ihanaan ihmiseen Sissareitten osastolla. Piirsin jälleen kerran ja mietin kuinka saada yläkerta viimeistelty. Laajempia kuvia näytin myös ensimmäistä kertaa olohuoneesta jonne myös päätin pitkän harkinnan jälkeen ripustaa verhot. Parveke sai myös syysilmeen ylleen.Lokakuun alussa suunnistimme koko perheen voimin mökille päättämään mökkikauden. Mietin jälleen kerran miten saisin enemmän persoonallisuutta ja lämpöä keittiön sisustukseen
Kuun lopussa suuntasin jälleen kerran Helsingin messukskukseen pystyttämään asiakkaalle messuosaston

Marraskuun alussa sain kaksi odotettua sisustus- ja viherkirjaa. Vierashuoneessa tapahtui yllättäviä muutoksia kun kaikki pinnat saivat uutta sävyä ylleen ja uuden sisustuksen. Varastosta muuttui asuttava huone.
Makuuhuone sai myös viimeisen toivotun silauksen sängynpäädyn muodossa.Joulukuu meni pitkälti töiden merkeissä. Ihmettelin jouluhysteriaa ja kerroin rakkaimista huonekaluistani. Toin joulutunnelmaa kotiin ainoastaan kasvien ja kyttilöiden muodossa

Kun näin jälkikäteen mietin kulunutta vuotta jää päällimmäisenä mieleen kuinka paljon aikaa sitä laittoikaan uutta kotia ja pihaa kunnostamiseen ja se että vasemmassa nimettömässä koristaa nyt kaunis sormus. Toivon että tuleva vuosi toisi tullessaan unohtamattomia muistoja ja uusia tuttavuuksia. Pyrin ottamaan rennomin ja nauttimaan enemmän hetkestä. Luulen että 2017 tulee olemaan opettavainen vuosi ja toivon että uskaltaisin loikata myös johonkin tuntemattomaan.

No comments:

Post a Comment