26 December 2014

KARJALAINEN PÄIVÄ

Reactions: 

Hei kamut ja hyvää Tapanin päivää!
Olitteko olleet kilttejä jouluna? Meitsi oli kyllä ollut jälleen kerran erityisen kiltti jos lahjamäärään voi luottaa ;) Joulu on kuitenkin paljon muuta kuin lahjojen antamista ja saamista. Kaikkesta parasta on oleskelu rakkaimpien seurassa ja hyvä ruoka. Siitä on ainakin minun täydellinen joulu tehty.

Vaikka jouluruoka on oikein maukasta ja hyvää ei sitä halua syödä montaa päivää putkeen. Avokkini on kotoisin Savosta ja siellä kuulemma joulupöytään kuuluu myös karjalaisten herkkuja. Koska meilläpäin ei näitä Karjalaisia herkkuja nautita joulupöydän ääressä, ei niitä myöskään tänä jouluna syöty. 


Perinteistä on kuitenkin pidettävä kiinni, joten päätettiin pitää Karjalainen päivä näin Tapaninpäivänä. Ruuaksi valmistettiin Karjalanpaistia ja jälkiruokakahvin seuraksi leivottiin Karjalanpiirakoita. 

Itse opin vasta viime viikolla appivanhemiilla kuinka niitä oikeita Karjalanpiirakoita tehdään - joten olihan sitä pakko itse yrittää leipoa heti kun päästiin kotiin. Onneksi minulla kuitenkin oli avokki jeesaamassa ja neuvomassa paljonko riisipuuroa tulee laittaa piirakoihin ja kuinka niitä rypytyksiä tulee tehdä.Hitsin pimpulat kuinka hyviä näistä tulikaan. Ja eihän niiden teko loppujen lopuksi vaikeata ollut - kunhan vaan varaa aikaa.


No comments:

Post a Comment