2 December 2014

RETROTUOLIT, OSA 5

Reactions: 


Vaikka jo olen saanut yhden retrotuoleista valmiiksi en ole vielä täällä blogin puolella tullut puoleen väliin tuolien entisöinnissä. Seuraavaksi olisi vuorossa tuolien pehmustaminen (onkohan tuo edes sana?) toisin sanoen tuolit saavat oman muotonsa ja pehmeytensä ;) 

Kun pohjavyöt on saatu kiinni runkoon niiteitetään niiden päälle kiinni laminaattikangas. Laminaattiikankaan päälle liimataan vuorostaan vaahtomuovi jonka päälle niititetään kiinni PL-vanu.

Ensimmäisenä mittaa ja leikkaa kaksi palaa laminaattikankaasta ja kiinnitä niiteillä kiinni tuolin runkoon.


Kun laminaattigkangas on kiinnitetty paikalleen liimataan vaahtomuovi istuin- ja selkäosaan. Selkänojaan laiton 2 cm paksuista vaahtomuovia ja istuinosaan 3 cm paksuista vaahtomuovia. Muovikumista sai kätevästi ostettu vaahtomuovin 50x50 (cm) kokoisina palasina joten liimasin ne suoraan sellaisenaan laminaattikankaan päälle. Vaahtomuovia saa myös ostettu eri paksuisina mm. Etolasta ja BauhausistaLiimaa saa ostettu sekä spray muodossa kuin myös purkissa. Itse pidin kovasti tästä sprayliimasta jota oli helppo käyttää kunhan vain suojaa lattian. Liima on erittäin tehokasta (vähän niinkuin superliima) joten kerralla täytyy vaahtomuovi osua oikealle paikalle koska sitä on melkein mahdotonta saada pois sen jälkeen kun on liimanut kappaleet kiinni toisiinsa. 

Liimaa sprayataan sekä laminaattikankaseen että vaahtomuoviin ristiina ja reunoille. Lujan liimasauman aikaansaamiseksi leiveteään liimaa molemmille pinnoille  (laminaattikangas & vaahtomuovi) ja annetaan kuivua noin 1 minuutti ennen kappaleiden yhteenliimausta. Tämän jälkeen leikkaa ylimääräinen vaahtomuovi siten ettei vaahtomuovia tule tuolin puurungon yli. 
Kun liima on kuivunut mitataan ja leikataan PL-vanusta kaksi palaa jotka tällä kertaa yltää yli puurungon punaisten nuolien mukaisesti. PL-vanu niitataan kiinni muutamalla niitillä runkoon. 


En älynyt ottaa kuvaa kun PL-vanu on saatu päälle mutta kyllä te tajuatte ;) 
Tämän jälkeen alkaakin se mukavin ja pikkutakin osuus - nimittäin verhoilu.

No comments:

Post a Comment