3 November 2014

RETROTUOLIT, OSA 3

Reactions: 
 
Ajattelin että voitaisiin jatkaa retrotuolien entisöinti projektin parissa. Kovinkaan pitkälle en vieläkään ole päässyt näiden kaunokaisten kanssa. Toisaalta ajalla hyvää tulee eikä näillä ole mikään kiirre tulla valmiiksi.
 
Niin kuin jo edellisessä Retrotuoli-postauksessa mainitsin kannattaa kaikista eri purkuvaihista ottaa pieni kuva talteen kokoamista varten. Helpottaa kummasti kun voi tarkistaa että millä tavalla ja mihin mikäkin osa oli kiinnitetty. Yllä pieni kollaasi omista "muistiinpanoista". Vielä mainittakoon että omalla kohdalla tuo purkutyö oli se aikaa-vaativin ja työläin osuus (ainakin tähän mennessä) mutta kun senkin tekee tarkasti ja juuri ajalla on lopputyö sitäkin mielekkäämpää (tai näin ainakin kokeneemmat ovat kertoneet :D).
 
Kun purkutyöt on saatu alta pois hiosin tuolin puurungon kevyeesti 120 mm karhealla hiekkapaperilla sekä liimasin toisen tuolin liitoskohdat uudelleen kiinni. Tässä vaiheessa kannattaa siis tarkistaa että puuosat ovat hyvässä kunnossa. Korvata huonoksi menneet puuosat uusilla ja liimata irronneet puuliitokset takaisin kiinni.
 
 
Kun tuolin runko on kunnossa alkaa helppo ja nopea osuus :) Eli uusien pohjavöiden kiinnitys  (mikäli entiset vyöt ovat hyvässä kunnosa kannataa ne tietenkin jättää paikoilleen ja hypätä yli tämän vaiheen). Pohjavyötä tai kumivyötä saa ostettu metrittäin verhoiluliikkeistä ja itse valikoin omiin tuoleihini 60mm levyistä "semi venyvää" kumivyötä (70% venyvää), jota tarvitsin 3m/ tuoli.  Vyöt kiinnitetään niiteillä kiinni runkoon ja niittejä kannattaakin osta iso liuta, sillä niitä menee ;) Sprayliimaa tarvitaan vasta myöhemmässä vaiheessa kun vaahtomuovit kiinnitetään alustaan kiinni.
 
 
Ennen kuin kiinnität kumivyön ensimmäisen pään kiinni runkoon jätä siitä noin 5 cm puuosan ulkopuolelle. Tämän jälkeen tulee kumivyö kiinnittää tiheästi niiteillä kiinni vinottain kekelle puurunkoa, jonka jälkeen ulkopuolelle jäänyt 5 cm vyöpala rullataan kaksinkerroin niittejen päälle.
 
Itse käytin paineilmalla toimivaa niittipistoolia mutta "tavallinen" niittipistoolli toimii myös loistavasti, vaikka se vie vähän enemmän aikaa.
 

 Ja vielä muutama niitti molemmille reunoille jotta koko pakka pysyy kasassa. Kas näin:
 
Jotta kumivyö saadaan tarpeeksi kireälle, mutta kuitenkin joustoa antavana kannattaa apuun ottaa satulavyönkiristäjä. Itse kiinitys tapahtuu samalla tavalla niittejen kanssa.
 

 Ja kun kaikki vyöt on saatu kiinnitetty tulisi tuolin runko näyttää tältä:

 
Tsemppiä! Ja jos jäi jotain kysyttävää laittakaa kommentteja :)  
 
Ajemmat postaukset Retrotuolien entisöinnistä löydät Retrotuolien entisöinti-etiketin alta.

No comments:

Post a Comment