16 September 2014

RETROTUOLIT, OSA 1

Reactions: 
Ilmottauduin vidoin ja viimein Työväenopiston verhoilu ja entisöinti kurssille. Huonekalujen restaurointiin uskallan ryhtyä ilman sen suurempaa tietotaitoa mutta huonekalu verhoiluun en ryhdy ilman minkäänlaista tietoa. Verhoilussa pitää jo olla jonkinlainen tietämys siitä miten ja mitä täytemateriaaleja tulisi käyttä sanomatta miten solmia jousia yhteen tai kiinnittää satulavöitä. 

Itse olen jo jonkin aikaa etsinyt 50-60-luvun k-tuolia sopivaan hintaan ja mielellään pari kappaletta. Viikonloppuna tuli vastaan kaksi sopivaa kandidaattia ja tänään kävin Laitilasta asti noutamassa huonokuntoiset tuolit hoiviini. Kyllä näistä vielä komeat saadaan kunhan pehmusteet, satulavyöt ja verhoilu vaihdetaan. 

Ajattelinkin että jakaisin täällä kaikki tuolien kunnostamisen eri työvaiheet, kun kerran saan kädestä pitäen opetusta. Toisen tuoleista ajattelin viedä työväenopistolle verhoilukurssille omaksi restaurointi ja verhoilu projektikseni ja toisen kunnostan kotoa käsin. Näin saan kerrata aina kotona mitä tuli kurssilla tehty ja opittu. 

Saapa nähdä mitä tästä tulee. Voin kuitenkin taata etteivät tule olemaan yhtä huonossa hapessa restauroinnin jälkeen, tai noh ei vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa - tai miten se menikään ;)

2 comments:

 1. Great design!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aren't they :) I so love this kind of design and I hope I won't destroy the design after restoring them.

   Delete